Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Modem vs Router vs Adsl Modem

Είναι 3 παρόμοιες συσκευές αλλά έχουν διαφορά.
Με το ADSL modem μπορείτε να μπαίνετε στο Internet με τον πιο απλό τρόπο κανόντας κλικ στο κατάληλο σημείο. Η προστασία είναι μηδαμινή και δεν υποστηρίζονται παραπάνω απο 8 mbit. Τέλος είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η ταχύτητα κλειδώνει παρακάτω απο ένα router.
Το ADSL router (adsl2+) παίζει μέχρι 24 mbit είναι πολύ ασφαλή, μεταδίδουν και ασύρματο σήμα και όλα τα στοιχεία είναι περασμένα μέσα στη συσκευή. Επιπλέον, παίζουν και ως ethernet συσκευές για σύνδεση με καλώδιο.
Τέλος, το router δεν χρησιμοποιείται για σύνδεση με το Internet αλλά με άλλες συσκευές σε τοπικό δίκτυο η LAN.
Άρα με λίγα λόγια:
  • Με το ADSL modem μπορείς να συνδεθείς στο internet .
  • Με το router μπορείς να κάνεις τοπικό δίκτυο.
  • Με το ADSL modem router μπορείς να συνδεθείς στο internet, να κάνεις τοπικό δίκτυο και να συνδέσεις στο internet τους υπολογιστές του τοπικού σου δικτύου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εγκαταστήσετε το router σας

Το Internet είναι το μεγαλύτερο απο τα Δίκτυα που υπάρχουν. Συνδέονται σε αυτό άπειρα υποδίκτυα διάφορων ειδών. Για να συν δεθείς και εσύ αγαπητέ αναγνώστη θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή που λέγεται Router ή Modem. Στο άρθρο αυτό θα δούμε πως κάνουμε την σύνδεση και τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να λειτουργούν όλες οι συσκευές μας σωστά.

Δεν έχετε Internet? Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ανα πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει ένα λαμπάκι στο router σας και να υπάρξει διακοπή στην σύνδεσή σας με το διαδίκτυο. Πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται είτε τοπικά, με την σύνδεση σας στο ρούτερ είτε δυσλειτουργία στα κεντρικά του παρόχου. Παρακάτω αναφέρονται κάποια βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε ώστε αρχικά να εντοπίσετε το πρόβλημα και έπειτα να επαναφέρετε μόνοι σας την σύνδεση.

Τι σημαίνουν τα λαμπάκια στο router

Κάθε router απο μπροστά έχει ένα πλήθος απο λαμπάκια που αναδεικνύουν τι ακριβώς λειτουργεί, τι όχι και τι έχει πρόβλημα. Στο άρθρο αυτό θα κάνω μια σύντομη περιγραφή για το κάθε λαμπάκι, για το τι είναι και γιατί χρησιμοποιείται καθώς και τι κοινά προβλήματα υπάρχουν.