Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να βρείτε την IP πίσω απο proxy με PHP

Αν και η IP διεύθυνση είναι το αναγνωριστικό του κάθε υπολογιστή, υπάρχει η δυνατότητα  να κρυφτεί και μαλιστα αυτό μπορεί αν γίνει πολύ εύκολα. Σε αυτό το άρθρο θα δείτε αγαπητοί αναγνώστε πως μπορούμε χρησιμοποιώντας προγραμματισμό σε PHP να την φανερώσουμε. Μην ανησυχείτε, δεν χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις στον προγραμματισμό αν και θα προσπαθήσω να γίνω όσο πιο αναλυτικός γίνεται.

Προυπόθεση  για να τρέξετε PHP και αν εκτελεστεί είναι να έχετε έναν server. Δεν αναφέρομαι σε μεγάλα κουτιά υπολογιστών, απλά ένα προγραμματάκι ειναι που παίζει τον server. Μπορείτε να δοκιμάστε το xampp για Windows συστήματα και το lampp για το Linux. Υπάρχεουν άπειροι οδηγοί πως να τα κάνετε εγκατάσταση οπότε με μια αναζήτηση θα τα βρείτε ( http://www.apachefriends.org/download.html). Αφού γίνει αυτό αρχίζουμε!

Δημιουργούμε ένα αρχείο με όνομα index.php και το ανοίγουμε. Εκεί γράφουμε τον παρακάτω κώδικα:
if($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"] != ""){
   $IP = $_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"];
   $proxy = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
   $host = @gethostbyaddr($_SERVER["HTTP_X_FORWARDED_FOR"]);
}else{
   $IP = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];
   $proxy = "No proxy detected";
   $host = @gethostbyaddr($_SERVER["REMOTE_ADDR"]);
}
Αφού το αποθηκεύσουμε θα δούμε οτι αν πάμε στον browser μας στη διεύθυνση localhost/site/index.php (το αρχείο index.php το έβαλα σε έναν φάκελο "site") θα μας εμφανιστούν κάποιες πληροφορίες. Δοκιμάστε να μπείτε και μέσω proxy να δείτε πως σας βγάζει την πραγματική σας IP.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εγκαταστήσετε το router σας

Το Internet είναι το μεγαλύτερο απο τα Δίκτυα που υπάρχουν. Συνδέονται σε αυτό άπειρα υποδίκτυα διάφορων ειδών. Για να συν δεθείς και εσύ αγαπητέ αναγνώστη θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή που λέγεται Router ή Modem. Στο άρθρο αυτό θα δούμε πως κάνουμε την σύνδεση και τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να λειτουργούν όλες οι συσκευές μας σωστά.

Δεν έχετε Internet? Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ανα πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει ένα λαμπάκι στο router σας και να υπάρξει διακοπή στην σύνδεσή σας με το διαδίκτυο. Πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται είτε τοπικά, με την σύνδεση σας στο ρούτερ είτε δυσλειτουργία στα κεντρικά του παρόχου. Παρακάτω αναφέρονται κάποια βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε ώστε αρχικά να εντοπίσετε το πρόβλημα και έπειτα να επαναφέρετε μόνοι σας την σύνδεση.

Τι σημαίνουν τα λαμπάκια στο router

Κάθε router απο μπροστά έχει ένα πλήθος απο λαμπάκια που αναδεικνύουν τι ακριβώς λειτουργεί, τι όχι και τι έχει πρόβλημα. Στο άρθρο αυτό θα κάνω μια σύντομη περιγραφή για το κάθε λαμπάκι, για το τι είναι και γιατί χρησιμοποιείται καθώς και τι κοινά προβλήματα υπάρχουν.