Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βρείτε πόσο ping έχετε (ms)

Η απόκριση του router σας είναι τα micoseconds που χρειάζονται απο τη στιγμή που φέυγει η αίτηση για μια σελίδα μέχρι να έρθει στο router. Ποσότητες όπως στην εικόνα γύρω στα 20-50 είναι κανονικές. Αν υπάρχει πρόβλημα και ανεβαίνει στα 200-900 τότε θα πρέπει να καλέσετε τον πάροχό σας για περαιτέρω ενέργειες.
Για να βρείτε το δικό σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Βήμα 1
Ανοίξτε ένα command line (cmd). Δείτε εδώ πως μπορείτε να το κάνετε ανάλογα με το σύστημα που έχετε.

Βήμα 2
Πληκτρολογήστε
ping www.google.gr
και πατήστε enter. Αφήστε το να τρέξει για 10 δευτερόλεπτα και η τελευταία τιμή κάτω δεξίά δείχνει την απόκριση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εγκαταστήσετε το router σας

Το Internet είναι το μεγαλύτερο απο τα Δίκτυα που υπάρχουν. Συνδέονται σε αυτό άπειρα υποδίκτυα διάφορων ειδών. Για να συν δεθείς και εσύ αγαπητέ αναγνώστη θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή που λέγεται Router ή Modem. Στο άρθρο αυτό θα δούμε πως κάνουμε την σύνδεση και τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να λειτουργούν όλες οι συσκευές μας σωστά.

Δεν έχετε Internet? Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ανα πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει ένα λαμπάκι στο router σας και να υπάρξει διακοπή στην σύνδεσή σας με το διαδίκτυο. Πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται είτε τοπικά, με την σύνδεση σας στο ρούτερ είτε δυσλειτουργία στα κεντρικά του παρόχου. Παρακάτω αναφέρονται κάποια βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε ώστε αρχικά να εντοπίσετε το πρόβλημα και έπειτα να επαναφέρετε μόνοι σας την σύνδεση.

Τι σημαίνουν τα λαμπάκια στο router

Κάθε router απο μπροστά έχει ένα πλήθος απο λαμπάκια που αναδεικνύουν τι ακριβώς λειτουργεί, τι όχι και τι έχει πρόβλημα. Στο άρθρο αυτό θα κάνω μια σύντομη περιγραφή για το κάθε λαμπάκι, για το τι είναι και γιατί χρησιμοποιείται καθώς και τι κοινά προβλήματα υπάρχουν.