Πως να συνδεθείτε στο router σας

Όταν αγοράζετε ένα router τότε αν δεν έρθει κάποιος τεχνικός να σας το ρυθμίσει θα πρέπει να το ρυθμίσετε μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να ξέρετε δυο-τρία βήματα ώστε να συνδεθείτε σε αυτό και να αλλάξετε όσες ρυθμίσεις θέλετε.

Δείτε παρακάτω πως το κάνουμε αυτό! Μέσω ενός browser μπορούμε να ανοίξουμε το interface του router και εκεί βλέπουμε πληροφορίες για αυτό. Μπορούμε επίσης να ρυθμίσουμε το δίκτυό μας όπως επιθυμούμε.


Αυτό που χρειάζεστε είναι ένας browser και την IP του router σας. Προφανώς μπορείτε να χρσιμοποιήσετε όποιον browser θέλετε εσείς χωρίς καμια διαφορά. Για να πάρουμε τωρα την IP που διαφέρει απο μηχάνημα σε μηχάνημα και απο υπολογιστή σε υπολογιστή, θα πρέπει να ανοίξουμε ένα command prompt. Στα windows πηγαίνουμε "Έναρξη" και κάνουμε search για 'cmd'. Εναλλακτικός τρόπος είναι ο συνδυασμός WindowsKey+R και εκεί γράφετε 'cmd' και πατάτε Enter.

Αφού ανοίξετε το cmd εκτελείτε
ipconfig
και θα πρέπει να δείτε κατι όπως και το παρακάτω,



και διεύθυνση που ψάχνουμε είναι η Default Gateway δηλαδή η 192.168.1.1.

Αφού το κάνετε και αυτό μετά ανοίγουμε έναν browser και ως url πληκτρολογείτε την διεύθυνση αυτή. Θα σας ανοίξει ένα παραθυράκι και θα σας ζητάει κωδικό. Κάτω απο το router σας θα πρέπει να υπάρχει ένα username και ένα password οπότε αν τα βάλετε θα δείτε το interface του router σας. Κάθε εταιρεία έχει διαφορετικό interface αλλά τα router της ίδιας κατηγορίας έχει πάνω κάτω τις ίδιες επιλογές για ρύθμιση και τις ίδιες πληροφορίες για να δείτε.

Σε περίπτωση που έχετε ξεχάσει και αλλάξει τον κωδικό για το router θα πρέπει να κάνετε ένα reset στο router σας. Αυτό γίνεται με έναν συνδετήρα η κάτι παρόμοιο. Κάθε router σε κάποιο σημείο έχει μια τρυπούλα ίσα ίσα να χωράει ένας συνδετήρας και εσωτερικά είναι ένα κουμπάκι. Πιέστε με τον συνδετήρα και κρατήστε πατημένο για 10 δευτερόλεπτα. Θα δείτε σε κάποιο σημείο (μετά απο 3-4 δευτερόλεπτα) οτι θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν τα λαμπάκια. Με το reset λοιπόν αυτό που καταφέραμε είναι να αποκτήσει το router τις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Προσέξτε οτι μπορεί να έχουν χαθεί και τα δεδομένα σύνδεσης δηλαδή το username και password που είχατε βάλει την πρώτη μέσα σύνδεσης. Θα πρέπει να βρείτε τα στοιχεία που σας έδωσε ο πάροχος και να τα ξαναβάλετε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεν δουλεύει το Internet σωστά? Δείτε τι σημαίνουν τα LED λαμπάκια στο router σας

Κόπηκε το Internet? Τα 5 πιο πιθανά αίτια για να το επαναφέρεις άμεσα

Vodafone H300S router: Πλήρης οδηγός χρήσης του εξοπλισμού