Δεν έχετε Internet? Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ανα πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει ένα λαμπάκι και να υπάρξει διακοπή στην σύνδεσή σας με το διαδίκτυο. Πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται είτε τοπικά, με την σύνδεση σας στο ρούτερ είτε δυσλειτουργία στα κεντρικά του παρόχου. Παρακάτω αναφέρονται κάποια βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε ώστε αρχικά να εντοπίσετε το πρόβλημα και έπειτα να επαναφέρετε μόνοι σας την γραμμή.
Πιθανά σημεία του προβλήματος

Οι πιθανές αιτίες για το πρόβλημα είναι οι ακόλουθες:
  • Hardware του υπολογιστή σας
  • Software του υπολογιστή σας
  • Πρόβλημα στο Router/Modem
  • Πρόβλημα στην τηλεφωνική σύνδεση

Η αρχή

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε το Router/Modem σας. Αν είναι όλα τα αναγκαία λαμπάκια αναμένα τότε προχωρήστε παρακάτω. Με λίγα λόγια θα πρέπει αν έχετε ένα λαμπάκι για το ρεύμα, άλλο ένα για την σύνδεση του παρόχου με το Router/Modem σας και ένα τελευταίο για την σύνδεση του Router/Modem με τον υπολογιστή σας. Μπορείτε να δείτε εδώ για περισσότερετες πληροφορίες σχετικά με τα λαμπάκια.

Software του υπολογιστή σας

Πρόβλημα: Λείπει ο Driver ΔικτύουΣε περίπτωση που έχετε το κίτρινο η κάποιο άλλο σημαδάκι κάτω δεξιά στην γραμμή έναρξης τότε το πρόβλημα πθανώς είναι στο software. Δηλαδή στις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας. Μπορείτε να πάτε στις ρυθμίσεις του δικτύου στον πίνακα ελέγχου δηλαδή στο
Πίνακας Ελέγχου / Δίκτυο και Internet / Συνδέσεις Δικτύου
και εκεί θα πρέπει να βλέπετε τόσους drivers όσες και οι κάρτες δικτύου σας. για παράδειγμα, στο παρόν λάπτοπ υπάρχουν δυο. Η μία χρησιμοποιείται για ασύρματη σύνδεση και η άλλη για LAN με το καλώδιο ethernet.
Αν είστε με καλώδιο και λείπει το Local Area Connetion ή είστε με Wireless και λείπει το αντίστοιμο σημαίνει πως έχει χαθεί ο driver του δικτύου σας. Σε περίπτωση που δεν λείπει τίποτα, δοκιμάστε να κάνετε δεξί κλικ απενεργοποίηση και έπειτα δεξί κλικ ενεργοποίηση.

Επιδιόρθωση
Δοκιμάστε μια επανεκκίνηση στο σύστημά σας και αν βρίσκεστε στην ίδια κατάσταση τότε θα πρέπει να τον κατεβάσετε απο το αντίστοιχο site. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ρωτήσετε εδώ.

Hardware του υπολογιστή σας

Πρόβλημα
Αρχικά δείτε αν κάποιο καλώδιο είτε στον υπολογιστή σας είτε στο router έχει βγεί, η δεν είναι συνδεδεμένο σωστά. Βγάλτε το και ξαναβάλτε το. Υπάρχουν δυο κυρίως τρόποι να συνδεθεί το καλώδιο ethernet στον υπολογιστή σας αν είναι σταθερός και ένας μόνο αν είναι laptop. Το καλώδιο ethernet συνδέεται σε θύρα με κάποιον network controller. Στα laptops υπάρχει μόνο μια συνήθως. Οπότε είτε θα έχει κάποιο πρόβλημα αυτή όσο αναφορά το hardware κομμάτι είτε κάποιο πρόβλημα στον δίαυλο που συνδέται με την μητρική σας κάρτα. Σε διαφορετική περίπτωση, όταν μιλάμε για σταθερό υπολογιστή (επιτραπέζιος) πάλι όλες οι μητρικές έχουν ένα network controller οπότε και εδώ μπορεί να φταίει αυτός. Σε διαφορετική περίπτωση αν έχετε αγοράσει extra κάρτα δικτύου και το RJ45 (ethernet καλώδιο) το συνδέεται εκεί το πρόβλημα μπορεί να είναι στην νεα σας κάρτα.

Επιδιόρθωση
Δυστυχώς δεν μπροείτε να κάνετε πολλά. Αν έχετε εξαντλήσει όλες τις άλλες περιπτώσεις και έχετε φτάσει εδώ δοκιμάστε το καλώδιο ethernet σε κάποιον άλλο υπολογιστή. Αν όντως παίζει μια χαρά εκεί και έχετε Interent τότε πηγάιντε τον υπολογιστή σας σε κάποιον τεχνικό.

Πρόβλημα στο Router/Modem

Υπάρχει περίπτωση το Router σας να έχει κάποια βλάβη. Δοκιμάστε να κάνετε επανακκίνηση και αν δεν φτιάξει τότε καλέστε την υπηρεσία του παρόχου σας για να σας εξυπηρετήσουν καλύτερα.

 

Πρόβλημα στην τηλεφωνική σύνδεση 

Αυτό συνήθως είναι πρόβλημα που προέρχεται απο τον πάροχο. Καλέστε τους για να σας κάνουν επανακκίνηση στην γραμμή η οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Comments

Popular posts from this blog

Πως να εγκαταστήσετε το router σας

Τι σημαίνουν τα λαμπάκια στο router