Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

192.168.1.1 vs localhost

Οι διευθύνσεις IP μπορεί να είναι εξαιρετικά πολύπλοκες για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με τα δίκτυα. Κάθε συσκευή σε ένα τοπικό δίκτυο έχει μια διεύθυνση IP και επικοινωνεί με τις υπόλοιπες.
Όπως είπαμε κάθε συσκευή στο τοπικό μας δίκτυο έχει μια διεύθυνση IP. Οι διευθύνσεις έχουν το εύρος απο 0 μέχρι 255. Με άλλα λόγια αν η IP του δικτύου μας είναι 192.168.1.* κάθε συσκευή στο δίκτυό μας έχει IP κάποια απο τις 192.168.1.1 μέχρι 192.168.1.254. To 0 και το 255 δεν χρησιμοποιείται καθώς είναι για ειδικούς σκοπούς όπως για παράδειγμα το broadcasting όταν ένας κόμβος θέλει αν στείλει πακέτα προς όλους(255). Συνήθως το router έχει την τιμή 1 άρα η IP του είναι η 192.168.1.1 αλλά αυτό δεν είναι σίγουρο. Άρα όταν λέμε 192.168.1.1 εννοούμε το router μας συνήθως.

Το localhost. είναι το local host δηλαδή το τοπικό μας μηχάνημα (ο Υ/Η σας). Είναι το ΙΔΙΟ με το 127.0.0.1. Υπάρχουν δυο τρόποι γραφής και είναι το ίδιο μηχάνημα. Για να σας εμφανίσει κάτι θα πρέπει αν έχετε εγκαταστήσει και ενεργοποιήσει κάποιον server όπως ο Apatche. Μπορείτε να το κάνετε μέσω του πακέτου Xampp που είναι δωρεάν στο internet.

Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρον και χρήσιμη περιγραφή για την διευθυνσιοδότηση IP αλλά κα το Local Host. Πράγματι συνήθως το IP του router είναι στο 192.168.1.1 ή στο 192.168.0.1. Συνήθως εξαρτάτε από τον κατασκευαστή αλλά σε κάθε περίπτωση μπορεί να αλλάξει κάνοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εγκαταστήσετε το router σας

Το Internet είναι το μεγαλύτερο απο τα Δίκτυα που υπάρχουν. Συνδέονται σε αυτό άπειρα υποδίκτυα διάφορων ειδών. Για να συν δεθείς και εσύ αγαπητέ αναγνώστη θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή που λέγεται Router ή Modem. Στο άρθρο αυτό θα δούμε πως κάνουμε την σύνδεση και τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να λειτουργούν όλες οι συσκευές μας σωστά.

Δεν έχετε Internet? Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ανα πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει ένα λαμπάκι στο router σας και να υπάρξει διακοπή στην σύνδεσή σας με το διαδίκτυο. Πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται είτε τοπικά, με την σύνδεση σας στο ρούτερ είτε δυσλειτουργία στα κεντρικά του παρόχου. Παρακάτω αναφέρονται κάποια βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε ώστε αρχικά να εντοπίσετε το πρόβλημα και έπειτα να επαναφέρετε μόνοι σας την σύνδεση.

Τι σημαίνουν τα λαμπάκια στο router

Κάθε router απο μπροστά έχει ένα πλήθος απο λαμπάκια που αναδεικνύουν τι ακριβώς λειτουργεί, τι όχι και τι έχει πρόβλημα. Στο άρθρο αυτό θα κάνω μια σύντομη περιγραφή για το κάθε λαμπάκι, για το τι είναι και γιατί χρησιμοποιείται καθώς και τι κοινά προβλήματα υπάρχουν.