Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πως να ανοίξετε το cmd στα Windows

Το cmd είναι η γραμμή εντολών των windows. Μπορείτε να εκτελέσετε ένα μεγάλο εύρος απο εντολές και είναι ένα πραγματικό χρήσιμο εργαλείο.
Για Windows Vista/7/8

  • Κρατάμε πατημένο το πλήκτρο με το σήμα των windows και πατάμε R.
  • Στο παράθυρο γράφουμε `cmd` και επιλέγουμε ΟΚ.


Για Windows XP

  • Πρέπει να ανοίξουμε την έναρξη και έπειτα να επιλέξουμε 'Run'.
  • Εκεί γράφουμε 'cmd' Και επιλέγουμε ΟΚ.

Προσέξτε οτι...
Το cmd θα πρέπει να έχει ανοίξει με κανονικά δικαιώματα χρήστη. Αν θέλουμε να το ανοίξουμε για κάποιον λόγο με δικαιώματα διαχειριστή θα πρέπει να κάνυομε αναζήτηση στην έναρξη για 'cmd' και έπειτα δεξί κλικ και 'Άνοιγμα ως διαχειριστής'.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εγκαταστήσετε το router σας

Το Internet είναι το μεγαλύτερο απο τα Δίκτυα που υπάρχουν. Συνδέονται σε αυτό άπειρα υποδίκτυα διάφορων ειδών. Για να συν δεθείς και εσύ αγαπητέ αναγνώστη θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή που λέγεται Router ή Modem. Στο άρθρο αυτό θα δούμε πως κάνουμε την σύνδεση και τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να λειτουργούν όλες οι συσκευές μας σωστά.

Δεν έχετε Internet? Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ανα πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει ένα λαμπάκι στο router σας και να υπάρξει διακοπή στην σύνδεσή σας με το διαδίκτυο. Πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται είτε τοπικά, με την σύνδεση σας στο ρούτερ είτε δυσλειτουργία στα κεντρικά του παρόχου. Παρακάτω αναφέρονται κάποια βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε ώστε αρχικά να εντοπίσετε το πρόβλημα και έπειτα να επαναφέρετε μόνοι σας την σύνδεση.

Τι σημαίνουν τα λαμπάκια στο router

Κάθε router απο μπροστά έχει ένα πλήθος απο λαμπάκια που αναδεικνύουν τι ακριβώς λειτουργεί, τι όχι και τι έχει πρόβλημα. Στο άρθρο αυτό θα κάνω μια σύντομη περιγραφή για το κάθε λαμπάκι, για το τι είναι και γιατί χρησιμοποιείται καθώς και τι κοινά προβλήματα υπάρχουν.