Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αναλογικό vs Ψηφιακό σήμα

Υπάρχουν δυο τύποι σημάτων που μεταδίδονται  και έχουν αρνητικά και θετικά. Απο παλιά υπήρχε το αναλογικό σήμα και τελευταία έχει δημιουργηθεί το ψηφιακό. Λέγεται ότι το ψηφιακό σήμα δημιουργήθηκε λόγω των υπολογιστών! Για παράδειγμα εφαρμογές ανθρώπινης φωνής, το τήλέφωνο εκπέμπουν αναλογικό σήμα ανεξάρτητα τι παθαίνει μετά και πως μεταδίδεται.
Οι περισσότερες εφαρμογές στον υπολογιστή όμως εκπέμπουν ψυφιακό καθώς έχει πλεονεκτήματα. Σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι η μετατροπή απο αναλογικό σε ψηφιακό σήμα λέγετε Ψηφιοποίηση και γίνεται ώστε να μπορεί το σήμα να μεταδίδεται μέσα απο κάποιο συγκεκριμένο κανάλι συνήθως χωρίς αλλοίωση η αν έχει να είναι μικρή. Μέσα απο ένα κανάλι μπορεί να περάσει αναλογικό και ψηφιακό σήμα ωστόσο το αναλογικό δεν είναι καθόλου αποδοτικό!

Δείτε επίσης: http://www.differencebetween.net/technology/difference-between-analog-and-digital-transmission/
Δείτε επίσης: http://pluto.ksi.edu/~cyh/cis370/ebook/ch07b.htm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πως να εγκαταστήσετε το router σας

Το Internet είναι το μεγαλύτερο απο τα Δίκτυα που υπάρχουν. Συνδέονται σε αυτό άπειρα υποδίκτυα διάφορων ειδών. Για να συν δεθείς και εσύ αγαπητέ αναγνώστη θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια συσκευή που λέγεται Router ή Modem. Στο άρθρο αυτό θα δούμε πως κάνουμε την σύνδεση και τι πρέπει να προσέξουμε ώστε να λειτουργούν όλες οι συσκευές μας σωστά.

Δεν έχετε Internet? Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Ανα πάσα στιγμή μπορεί να ανάψει ένα λαμπάκι στο router σας και να υπάρξει διακοπή στην σύνδεσή σας με το διαδίκτυο. Πρόβλημα που μπορεί να οφείλεται είτε τοπικά, με την σύνδεση σας στο ρούτερ είτε δυσλειτουργία στα κεντρικά του παρόχου. Παρακάτω αναφέρονται κάποια βήματα που μπορεί να ακολουθήσετε ώστε αρχικά να εντοπίσετε το πρόβλημα και έπειτα να επαναφέρετε μόνοι σας την σύνδεση.

Τι σημαίνουν τα λαμπάκια στο router

Κάθε router απο μπροστά έχει ένα πλήθος απο λαμπάκια που αναδεικνύουν τι ακριβώς λειτουργεί, τι όχι και τι έχει πρόβλημα. Στο άρθρο αυτό θα κάνω μια σύντομη περιγραφή για το κάθε λαμπάκι, για το τι είναι και γιατί χρησιμοποιείται καθώς και τι κοινά προβλήματα υπάρχουν.